Čačak – Minulog vikenda u Čačku je održan turnir u bilijaru koji je bio regionalnog karaktera i na kome je učešće uzelo 150 takmičara sa prostora stare Jugoslavije. Posle dva dana eliminacionih borbi koje je propratio veliki broj ljubitelja ovog sporta, trijumfovao je Aleksa Pecelj iz Smedereva koji je u finalu nadigrao Gorana Miladinovića iz Beograda.

Turnir u Čačku bio je prvi sajam najboljih igrača bilijara u regionu, pošto će u narednom periodu u svakoj od bivših republika nekadašnje SFRJ, biti održan istovetan turnir. Kugle su se zakotrljale u subotu u 11 časova, a u nedelju, nešto pre ponoći, Aleksa Pecelj je poslao osmicu na željeno mesto i slavio veliku pobedu. Odigran je veliki broj kvalitetnih mečeva, a naročit šarm turniru dala je Senada, takmičarka iz BiH. Radosav Martinović, predsednik kluba “Libero 5” ne krije zadovoljstvo zbog perfektne organizacije turnira i drugarske atmosfere među igračima od prvog do finalnog duela. Ipak, da ne bude sve idealno, postarali su se ljudi koji vode srpski bilijar savez.

Nekadašnji beskomprosmisni libero čačanskog Borca koji se po završetku fudbalske karijere posvetio bilijaru, dodaje da jedva čeka sledeću sednicu UO Bilijar saveza Srbije na kojoj će da postavi pitanje kome i zbog čega je Čačak trn u oku.

Lav Plus

PODELI