Čačak – U februaru ove godine je osnovan, a danas se Čačanski sportski savez i zvanično uselio u nove prostorije koje su na korišćenje dobili od rukovodstva SC „Mladost“. Na prigodnoj svečanosti koju su upriličili čelnici novoformiranog saveza, okupili su se nekadašnji sportski majstori, predstavnici gradske vlasti predvođeni gradonačelnikom Milunom Toddorovićem, brojni novinari…

Dejan Kolarević, poznati sportski novinar, izabran je za generalnog sekretara Sportskog saveza Čačka i prisutne je podsetio da u srpskom zakonu o sportu, između ostalog piše, da svaki grad mora da ima svoj sportski savez. Konstituisan je veoma kvalitetan Upravni odbor na čijem čelu će da bude profesor Milorad Đondrić, a potpredsednik Dobrilo Jojić, nekadašnji košarkaš Borca. Članovi su Ivana Vukajlović, Marko Ivanović, Milan Laković, Vladan Ćurčić, Dragan Dostanić, Dejan Milenković i Milisav Marković.

Takođe, formiran je i Nadzorni odbor na čelu sa Predragom Milivojevićem i članovima Simom Raičićem i Milošem Bohinjcom. U komisiji za vrhunski sport našli su se Slavoljub Piper, Radmilo Mišović i Mićo Brković.

-Grad Čačak je posle dužeg vremena dobio sportski savez koji će predstavljati veliku podršku za sve klubove. Istovremeno, svi će imati obavezu da budu članovi saveza, kako bi mogli da apliciraju za dobijanje sredstava iz budžeta. Komisija će potom odrediti prema značaju i rezultatima, koliko će kome pripasti. Ovaj grad je iznedrio brojne sportske legende i zbog toga za sve treba da bude velika čast da postanu deo Čačanskog sportskog saveza. A trudićemo se da budu svi u sistemu našeg saveza, nikoga nećemo da zapostavimo – izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Profesor Milorad Đondrić se zahvalio čelnicima grada i rukovodstvu SC „Mladost“ koji su imali sluha i veoma pomogli u realizaciji ideje o formiranju ČSS.

-Dobili smo lep radni prostor koji smo „brzinski“ prilagodili našim aktivnostima koje su zapravo već počele pre nekoliko meseci. Želim da naglasim da od početka sledeće kalendarske godine Čačanski sportski savez dobija nadležnost od strane opštine da finansira klubove sa naše teritorije. Iz tog razloga, kao što je rekao gradonačelnik Todorović, svi klubovi imaju obavezu da postanu naši članovi. Do sada su ono što je neophodno od dokumentacije dostavila 33 kluba, a ima i onih koji to nisu učinili i imaju vremena do kraja meseca da to učine – kaže prof. Milorad Đondrić.

Lav Plus

PODELI