Čačak – Ustanova za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak „ obeležila je danas četiri godine rada. Njene usluge koristi 75 lica. Objekat je sagrađen po evropskim standardima i uslovi koje pruža korisnicima na visokom su nivou .Osnivač  „Zračka“ je grad Čačak .

Od  75 upisanih korisnika  u ustanovu svakodneno dolazi oko pedesetoro dece i odraslih.  Roditelji su   veoma zadovoljni  uslugama  jer  vide da su i njihova deca zadovoljna. Mnogima  nedostaje ovaj ambijent tokom vikenda

Svi zaposleni u  ovoj  ustanovi maksimalno se trude  da  sa decom rade na visokom , profesionalnom  nivou .  Senzorna soba, hidromasažni blok, teretana , prostorija  za rad sa fizioterapeutima samo su deo usluga   koje se pružaju korisnicima. Sve vreme  postojanja ustanova posluje pozitivno. U prošloj godini  deca su išla   na dva izleta, u posetu su im dolazili predstavnici nekoliko ambasada , ministri  i prema rečima  direktorke Angeline Mandić  svi su  oduševljeni načinom  na koji se pružaju usluge korisnicima.

Direktorka  kaže da je njihov cilj da  održe ovaj nivo, ali da u planu imaju  i    proširenje aktivnosti. U toku su pripreme za  kupovinu razboja za  tkanje , mašine za šivenje, ali i za uvođenje takozvaog predah smeštaja.

Direktorka se nada da će za  ovu uslugu  uspeti da obezbedi sredstva  putem  projekata  jer u ustanovi,  kako kaže,  postoje uslovi za to .

TV Lav Plus

PODELI