Zapadna Srbija – U okviru obilaska Moravičkog okruga predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je posetila osnovnu školu u Preljini , a u Čačku je razgovarala sa gradskim rukovodstvom i čačanskim privrednicima . U Guči je Brnabić obišla industrijski kombinat Livnica, dok je u Lučanima sa direktorom namenske industrije „Milan Blagojević‘ razgovarala o poslovanju ovog preduzeća. Istovremeno premijerka je obišla radove na reci Bjelici.

Izgradnja nasipa na reci Bjelici predstavlja prvu fazu zaštite Lučana od velikih voda. Zaštitni bedem dug je 1830 metara i u okviru tog objekta izgrađen je betonski zid dužine 770 metara, crpna stanica kapaciteta sedam i po kubika u sekundi , hidrotehnični tunel dužine 150 metara. Za ove radove iz republičkog budžeta je izdvojeno 220 miliona dinara .

Industrijski kombinat Livnica u Guči od marta ove godine kupio je Progres inženjering i obnovio proizvodnju .Vraćen je stručni kadar . Otkupljena je oprema koja je bila u zalogu kod lizing kuća . Osnovna ideja obnovljenog preduzeća je da se poveća ukupna proizvodnja na nivo koji je bio u vremenu kada je livnica radila punim kapacitetom.

Nakon obilaska namenske industrije Milan Blagojević premijerka Brnabić je istakla da joj je drago da vidi da ova fabrika dobro posluje, jer namenska industrija predstavlja veliki potencijaL Srbije. Osim premijerke Brnabić namensku industriju „Milan Blagojević“ danas je posetio i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Zahvaljujući se na divnom danu i ljubaznosti predsednicI opštine Lučani Vesni Stambolić premijerka je istakla u Lučanima da je Vlada Srbije izdvojila dodatnih milijardu dinara za generalno čišćenje svih kanala u Srbiji i pravljenje nasipa kako bi se unapreedila bezbednost ljudi . To je ono što će imati buduće generacije koje ostaju da žive u svojoj zemlji, zaključila je Brnabić.

TV Lav Plus

PODELI