Gornja Gorevnica – Na kultnoj stazi Jeljen u selu Gornja Gorevnica kod Čačka, u nedelju će biti održan 39.po redu motokros pod imenom Međunarodno otvoreno prvenstvo Srbije “Nagrada Čačka 2017”. Organizator novog moto-spektakla je Auto moto sportski klub “Čačak” , uz podršku “Termorada” kao generalnog sponzora i velikog broja drugih pokrovitelja ovog atraktivnog takmičenja dvotočkaša. Rezultati će se bodovati u konkurenciji pojedinaca i to klasama od MX65, MX1, MX2, MX2 junior, MX3,MXB, MXC i MX ATW.

Motokros spektakl u nedelju na Jeljenu Motokros spektakl u nedelju na Jeljenu moto
Foto: M. Plazinić

Trke u Čačku se održavaju od davne 1959. godine, a AMSK “Čačak” višestruko je nagrađivan kao najbolji organizator moto-trka na ovim prostorima. Trke na stazi Jeljen voze se od 1978.godine, a ove godine, osim domaćih vozača, na startu će se pojaviti I njihove kolege iz Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore. Staza je nedavno prepravljena po najnovijim svetskim standardima. U jednom delu je “usporena”, postavljeni su novi skokovi, a sve to u cilju bezbednosti motorist i veće atraktivnosti takmičenja.

Nezvanični treninzi zakazani su za subotu od 12 časova, zvanični trening je u nedelju u 09 h, a svečano otvaranje I start prve trke predvidjen je za nedelju 17.septembra u 12 časova.

Ulaznice će da koštaju 150 dinara, dok je ulaz za decu besplatan.

Lav Plus / M. Plazinić

PODELI