Nedavna sanacija seoskog puta u Mesnoj zajednici Jabuka izazvala je nezadovoljstvo kod njenih meštana koji kažu da su izigrani od strane lokalne samouprave te da je asfalt umesto ka seoskom groblju otiša prema domu opštinskog funkcionera. Nadležni u lokalnoj samoupravi ne spore da se radi sa kontra strane ali kažu da je to zbog toga kako se ne bi oštetio postojeći asfaltni put koji ide duž sela te da će naredne godine i druga deonica biti asfaltirana.

Mesna zajednica Jabuka nekada perjanica turizma opštine Prijepolje u koju su rado svraćali domaći i strani turisti sada je daleko od toga i njeni žitelji muku muči sa brojnim problemima. Kako bi donekle ublažili teške uslove za život iz lokalne samouprave planom investicija za ovu godinu predvideli su ulaganje u infrastrukturu ove seoske mesne zajednice od 16,5 miliona dinara, a nedavno je i zaseok Mostište gde živi dvadesetak uglavnom staračkih domaćinstava dobio asfalt. Međutim stanovnici ovog zaseoka tvrde da će oni od te investicije vredne dva miliona dinara imati slabu vajdu jer umesto da se radi na predviđenoj deonici puta koja vodi prema seoskom groblju, asfalt je otišao na drugu stranu kako oni tvrde prema kući lokalnog funkcionera gde će pored njega direktnu korist od ove investicije imati svega dve porodice dok će ostalih osamnaest domaćinstava i dalje koristiti makadamski put.

Meštani Mostišta nezadovoljni što je put zaobišao seosko groblje i otišao prema kući opštinskog funkcionera, foto: www.ppmedia.rs

– Put koji se trenutno sanira nije predviđen od strane saveta Mesne zajednice, utrošena sredstva bila su namenjena za deonicu puta koja vodi ka mesnom groblju gde bi od toga svi imali daleko veću korist ovako će i korist imati samo pojedinci – kaže vidno razočaran Dragoljub Šljukić meštanin zaseoka Mostište.

Iz lokalne samouprave kažu da se sa asfaltiranjem iz “kontra smera” od predviđenog krenulo kako ne bi bio oštećen postojeći asfalt koji ide duž sela te da će u narednoj godini i druga deonica puta biti asfaltirana.

– Kako teške mašine ne bi oštetile postojeći asfaltni put koji ide duž sela sanaciju ove deonice smo krenuli iz suprotnog pravca – tvrdi članica Opštinskog veća Mirjana Bojović i dodaje da je sanacija puta predviđena budzetom opštine za tekuću godinu.

Mirjana Bojović član Opštinskog veća foto www:ppmedia.rs

Putna infrastruktura nije glavni problem ovih vrednih gorštaka, veću muku kažu da im zadaju problemi sa vodosnabdevanjem i lošom elektromrežom.

– Tokom celog leta nismo imali vode. Svake godine se nešto obećava i počinje raditi, na kraju para nestane a mi ostanemo bez vode – jada se devedesetogodišnji Rajko Šljukić, dok njegov rođak Momir, povratnik u selo iz Beograda tvrdi da struja nestaje više od deset puta tokom dana što prouzrokuje kvarove na kućnim aparatima i zadaje glavobolju meštanima.

Inače na društvenim mrežama moglo se videti da je završetak ovog infrastrukturnog poduhvata proslavljen uz iće i piće od strane dela opštinske vlasti, zatim direktora javnih preduzeća a prisustvovao je i leder Nove Srbije Velimir Ilić. Ako je suditi na osnovu dostupnih slika ovoj proslavi su jedino nesdostajali meštani Mostišta odnosno oni kojima je ovaj put trebalo da koristi.

Detalj sa proslave završeta sanacije puta u Mostištu, foto: facebook

Kako saznajemo oni će tokom prvog radnog dana Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju podneti krivičnu prijavu protiv investitora.

PP Media

PODELI