Čačak – Konačno su fudbaleri Borca stavili tačku na bodovni post koji je trajao sedam kola, pošto su sinoć remizirali (0:0) sa ekipom Zemuna. Možda je taj bod mali za vatrene pristalice „Moravskih zebri“ koje su u velikom broju došli da pruže podršku podmlađenom timu, ali je za Igora Spasića i njegove izabranike veliki kao nova klupska poslovna zgrada! Potpuno razumljivo ukoliko se ima u vidu da se do poslednjeg trenutka nije znalo hoće li klub uopšte zadržati superligaških status, pre svega zbog starih dugova prema igračima, a okolnost da su zbog kompletne rekonstrukcije stadiona, čačanski crveno-beli, domaćina „glumili“ na stadionu u Lučanima, priča je za sebe!

Bilo kako bilo, prvi osvojen bod i znatno konkretnija i organizovanija igra nego na prethodnim mečevima, dali su Ignjatijeviću i kompaniji, jak vetar u leđa da u nastavku šampionata zaigraju još bolje i odlučnije.

-Za meč sa Zemunom ne bih mogao da kažem kako je to bila kvalitetna fudbalska predstava, već pre klasična prvenstvena borba za bodove. Konačno smo dočekali da zaigramo na svom stadionu i pred svojim navijačima, tako da nam je ta činjenica znatno pomogla da se predstavimo u što lepšem svetlu. Sticajem okolnosti, ponovo smo menjali tim u kom su svoje mesto zauzela pristigla pojačanja, tako da objektivno u ovom trenutku i nismo mogli puno bolje. Još nam je potrebno vremena kako bismo postigli homogenost kolektiva. Pred početak prvenstva sam rekao da će nam svaki bod biti zlata vredan i upravo na taj način i doživljavamo ovaj remi sa Zemuncima – kaže Igor Spasić, šef struke Borca.

Prema poslednjim i veoma pouzdanim informacijama koje smo dobili, Borac će u nastavku prvenstva biti jači za Filipa Kneževića. Naime, iskusni napadač za koga se otimalo nekoliko superligaških klubova, nije pronašao adekvatan inostrani angažman, zbog čega je odlučio da se vrati u staro jato iz koga je i poleteo u fudbalsku orbitu. U toku sutrašnjeg dana trebalo bi da se regulišu formalnosti u vezi registracije igrača koji će za Borac predstavljati kapitalno pojačanje.

Lav Plus / M. Plazinić

PODELI