Čačak – Čačanskom „Kazanicom“ odavno ne miriše zanosni miris pivskog slada, ali na sreću ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu, još uvek na sve strane miriše dobar fudbal! Dokazali su to u današnjem gradskom derbiju kadeti BiP-a i Borca koji su posle žestoke borbe, tokom svih 90 minuta meča, za svaku loptu i pedalj terena, odigrali nerešeno 2:2!

Posebno uzbudljivo i sadržajno bilo je prvo, furiozno poluvreme u kome su postignuta tri gola. U nastavku meča, učenici Nenada Stankovića su izgarali do poslednjeg atoma snage i na kraju nisu dozvolili da njihovi vršnjaci iz većeg kluba, odu kući u slavljeničkom raspoloženju.

Borac je došao u vođstvo u 10.minutu preko Todorovića, da bi na 2:0 u 28.minutu povisio Obradović, koga je nedavno Igor Spasić, šef struke Borca, priključio treninzima prvog tima. U 40.minutu rezultat je smanjio Borisavljević, a veliku radost saigračima i velikom broju navijača, priuštio je Lakušić, izjednačujućim golom u 73.minutu.

BIPOVO! Teren na kome živi dobar fudbal! BIPOVO! Teren na kome živi dobar fudbal! DSC 3974
Foto: M. Plazinić/Lav Plus

Ovaj lep fudbalski događaj koji vraća veru u mnogo bolje dane za čačanski fudbal, ostaće upamćen i po činjenici da je prvi put odigrana utakmica pred navijačima koji su sedeli u plastičnim stolicama. A tribine stadiona BiP-a su modernizovane zahvaljujući lepom gestu rukovodstva Borca koje se na taj način revanširalo „Sladarima“ koji su im nedavno, za vreme renoviranja Gradskog stadiona kraj Morave, omogućili da treniraju na njihovom terenu.

Lav Plus / M. Plazinić

PODELI