Čačak – Ankica Čakajac, učenica VII razreda OŠ „Branislav Petrović“ iz Slatine  član je državne ekipe koja će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u oblasti saobraćaja  pod nazivom  „Šta znaš o saobraćaju“. Ovo takmičenje biće održano u Tirani od 14. do 17. septembra , a srećan put uspešnoj devojčici i čitavoj ekipi danas je  poželeo pomoćnik  gradonačelnika Čačka i  čestitao joj dosadašnji uspeh.

Mlađana Ankica Čakajac  je na 48. republičkom takmičenju  “Šta znaš o saobraćaju“  zauzela 1.mesto . Zahvaljujući tom uspehu postala je deo  državnog  tima  . Intenzivno se  priprema za odlazak u  Tiranu i očekuje uspeh.

Osim naše takmičarke ekipu Srbije  čini po jedan učenik iz Loznice, Pančeva i Zrenjanina. Evropsko pevenstvo se razlikuje od onog koje se  održava u našoj zemlji. Sastoji se iz teorijskog i praktičnog dela , ali su  pojedine discipline drugačije. Deo takmičenja  predstavlja poligon spretnosti kroz koji takmičar sa biciklom mora da prođe, a zatim sledi poligon praktičnog ponašanja u saobraćaju u okviru koga  takmičari prolaze kroz lavirint. Učestvuje 27 ekipa iz 26 država jer će Rusija imati 2 ekipe.

U ime grada Čačka Ankici je  uspeh  čestitao pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić i oobećao joj novčanu nagradu. Inače , organizator republičkog takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ je Auto-moto savez Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a to je i  zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

TV Lav Plus

PODELI