Rudnik – Osnovna škola „Arsenije Loma“ na Rudniku, dočekala je spremno početak nove školske godine, a tokom letnjeg raspusta uspeli su , zahvaljući donaciji preduzeća Rudnik d.o.o, da renoviraju đačke toalete i deo školskog hodnika.

Foto: OU Gornji Milanovac

„Ja bih iskoristila priliku da se zahvalim preduzeću Rudnik i flotacija i kompaniji Kontango, vlasniku Darku Vukobratoviću, koji je kroz donaciju u vrednosti oko 1.400.000 dinara pomogao kompletno renoviranje đačkih toaleta i dela hodnika u matičnoj školi, što je nastavak višegodišnje saradnje i deo aktivnosti ovog društveno odgovornog preduzeća“, izjavila je direktorka osnovne škole Dragana Miletić.

Foto: OU Gornji Milanovac

Od sledeće kalendarske godine, uprava škole ima u planu da uz pomoć Opštine Gornji Milanovac i donatora, uredi spoljne sportske terene i zameni stolariju kako bi kroz energetsku efikasnot ostvarili što veću uštedu.

„Rudnik je još jedan dobar primer i zalaganje i lokalne samouprave i firme koja ovde gravitira u Rudniku, gde se uz primer dobre donacije obezbeđuju sredstva da se srede konkretno toaleti.Toaleti su kompletno renovirani na Rudniku, videli ste prošle godine završili smo komletno renoviranje toaleta u osnovnoj školi „Momčilo Nastasijević“, prošle godine isto putem donacija sređeni su toaleti u Takovu i nastavljamo dalje sa renoviranjem. Sledeće godine bi trebalo da radimo toalete u trećoj osnovnoj školi, mada nam je ove godine prioritet treća škola što se tiče gasifikacije. Trebalo bi da do nove godine najduže, treća osnovana škola sa uglja pređe na gas“, istakao je prilikom obilaska izvedenih radova u rudničkoj školi član Opštinskog veća zadužen za školstvo i sport Srđan Milićević.

Školu na Rudniku trenutno pohađa 172 đaka koja su raspoređena u matičnoj školi i njenim isturenim odeljenjima u Ugrinovcima, Trudelju, Dragolju i Zagrađu.
Ono što raduje, a po rečima direktorke da je to rezultat povratka mladih porodica na selo, je 8 prvaka više nego lane koji su polaznici ove škole.

TV Lav Plus

PODELI