Zaposleni u MUP, BIA i Miistarstvu odbrane od naredne godine biće povećane plate za 10 odsto, dogovorili su danas ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Stefanović, Vulin i Gašić su razgovarali o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i dogovorili da će ove tri institucije, uz podršku Vlade Srbije, ući u zajednički projekat izradnje stanova za pripadnike policije, vojske i BIA.

„Nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o položaju pripadnika policije, vojske i BIA, došli smo do rešenja koje je predsednik podržao, a to je da se pripadnicima ove tri važne državne institucije, koje se brinu o bezbednosti građana Srbije, podignu plate u narednoj godini za 10 odsto“, istakao je ministar Stefanović, saopšteno je iz MUP-a.

Ministar je kazao da je na sastanku bilo reči i o tome kako može da se doprinese da život pripadnika ovih bezbednosnih službi, koje obavljaju najznačajnije dužnosti za Srbiju, bude što kvalitetniji.

PODELI