Čačak – U nastavku 15.sednice Skupštine grada Čačka, koja je juče počela, danas su usvojene izmene i dopune odluke o budžetu grada za 2017. za koje je glasalo 42 odbornika. Reč je o prvom, i kako kaže gradonačelnik, jedinom ovogodišnjem rebalansu budžeta koji će omogućiti završetak mnogih važnih projekata i stvoriti uslove za započinjanje novih investicija.

Podsećajući da se u prvoj polovini ove godine u budžetu grada Čačka najviše sredstava slilo od poreza na zarade, a to se očekuje i do kraja godine, gradonačelnik Milun Todorović je rekao da je u gradskoj kasi obezbeđeno za oko 215 miliona dinara više novca iz republičkog budžeta.

Zahvaljujući tim sredstvima predstoji izgradnja fiskulturne sale za potrebe ustanove Zračak i škole 1. novembar. Osim toga od Vlade će biti dobijeno 100 miliona dinara za gasifikaciju. Deo sredstava biće izdvojen za vodosnabdevanje , kanalizacionu mrežu u Ježevici i druge projekte.

Neosnovane su priče opozicije o nenamenskom trošenju novca iz budžeta , kaže gradonačelnik .Zaduženje grada je smanjeno u poslednjih godinu dana za oko 30 miliona dinara i ono u ovom trenutku iznosi 50 miliona dinara. Na računu grada Čačka ima više od 415 milona dinara, a mogućnost kreditnog zaduženja iznosi oko 149 miliona dinara .

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da ne vidi smisao rebalansa budžeta posebno kada se uzme u obzir, kako on kaže, da se tu raspoređuju neke pare koje nisu potrošene u 2016. U prošloj godini namenski nije potrošeno oko 200 miliona dinara , ističe Obradović.

Strogo se vodi računa o svakom dinaru poreskog obveznika grada Čačka , kao i da sredstva budu utrošena na najbolji mogući način , a pri tome vodeći računa o prioritetima, socijalno ugroženima, ranjivim kategorijama. Trudićemo se da u narednom periodu mnogo više investiramo ,kaže gradonačelnik. Dodaje da će se efikti onoga što se radilo u prvih osam meseci ove godine videti već na jesen .U planu su još mnogi projekti za koje grad ima veliku podršku premijerke Ane Brnabić, direktora republičkih javnih preduzeća, EPS-a, Srbijagasa, Puteva Srbije. U toku je izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju prve faze kanala za navodnjavanje Parmenac-Katrga. Nije zaboravljena ni najstarija populacija jer je u planu izgradnja Doma za stara lica, zaključuje gradonačelnik.

TV Lav Plus

PODELI