Čačak – U JKP Parking servis, Komunalac i Moravac  potpisan je kolektivni ugovor između nadležnih koji će omogućiti isplatu solidarne pomoći zaposlenima  u iznosu od 22 610  dinara . Ovo je istaknuto danas na sednici Gradskog veća na kojoj je gradonačelnik  Milun Todorović rekao da je ovaj dokument  potpisan  jer su se stvorile finansijske mogućnosti za isplatu pomoći , a prethodno to nije bio slučaj.  Todorović kaže da su u razgovore na ovu  važnu temu bili uključeni , osim predstavnika grada, ovih komunalnih preduzeća  i  predstavnik republiškog sindikata.Na sednici Gradskog veća  saopštena i procena štete od nevremena  koje je  zadesilo četiri  čačanska sela : Preljinu , Donju Trepču, Trnavu i Atenicu  12. avgusta ove godine. U izveštaju nadležne komisije , koji su prihvatili gradski većnici ,  stoji da  ukupna šteta  u tim selima iznosi četiri  miliona i 601 hiljada dinara.

Različite poljoprivredne kulture  uništene su na  površini od šest  hektara i 25 ari , rekao je na sednici gradonačelnik  Milun Todorović. On kaže da je šteta  sigurno  veća, ali da je komisija izlazila  u procenu samo  kod onih domaćinstva koja su prijavila štetu.

Na sednici Gradskog  veća  utvrđeni su i predlozi odluka o izmenama  i dopunama  programa  poslovanja  nekoliko  javnih komunalnih  preduzeća za 2017. Osim toga,  gradski većnici prihvatili su i predloženo rešenje o pribavljanju u javnu svojinu lifta rekonstrukcijom objekta ustanove Zračak  čija će izgradnja početi polovinom septembra.

TV Lav Plus

PODELI