Gornji Milanovac – Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac, pored svakodnevnih aktivnosti na izgradnji putne infrastrukture, izvodi radove na čišćenju reka i potoka na teritoriji opštine.

Nastavak aktivnosti javnih preduzeća IMG 8028
                         Foto: OU Gornji Milanovac

„Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac izvodi radove na čišćenju i sanaciji korita reka i potoka na gradskom području, ali ćemo i na seoskom području izvoditi iste radove jer je to u našoj nadležnosti. Sada smo trenutno na lokaciji Ivički potok, gde smo prebacili svu mehanizaciju kojom smo očistili 2.5 kilometara korita reke Despotovice. Nakon završetka ovog posla, aktivnosti čišćenja sprovešće se i na potocima Jakljevo i Backovac. Na svim ovim lokacijam saniramo i mostove koji se na njima nalaze“, rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić.

Nastavak aktivnosti javnih preduzeća IMG 8074
     Foto: OU Gornji Milanovac

Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ sprovodi akciju pranja kontejnera na gradskom i prigradskom području i mesta na kojima se oni nalaze.

Nastavak aktivnosti javnih preduzeća IMG 7994
    Foto: OU Gornji Milanovac

„Od 21. avgusta smo krenuli u akciju pranja i čišćenja posuda za odlaganje otpada. Pored čišćenja i pranja kontejnera, obavezali smo se i da uredimo prostor oko njih. To nije dugo rađeno u Gornjem Milanovcu i očekujem da sve završimo do kraja septembra. Izvršili smo promene u organizaciji funkcionisanja preduzeća i to daje rezultate, dok ćemo u narednom periodu uraditi novu sistematizaciju radnih mesta i nakon toga grad će biti još čistiji kada su u pitanju i zelenilo i infrastruktura koja je u nadležnosti JKP „Gornji Milanovac“. U roku od deset dana nastavićemo akciju selektivnog prikupljanja otpada, papira i plastike, koja je prestala da se sprovodi odavno. I u školama ćemo najmlađe sugrađane upoznati sa ovom akcijom, kako bi od malih nogu bili svesni značaja selektivnog prikupljanja otpada“, istakao je vršilac dužnosti direktora JKP „Gornji Milanovac“ Ivan Lazić.

TV Lav Plus

PODELI