Ivanjica – Opštini Ivanjica odobreno je 87,6 miliona dinara za sanaciju obala reka u užem gradskom jezgru a na osnovu Uredbe o utvrđivanju državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine, koju je donela Vlada Srbije.

Od ukupnog iznosa novčanih sredstava, 30 miliona je namenjeno za hitne radove na zaštiti leve obale reke, odnosno obaloutvrde koja će štititi gradsko groblje, u dužini od 120 metara.

Ostatak novca, odnosno 57,6 miliona dinara predviđeno je za sanaciju postojeće obaloutvrde na levoj obali Moravice uzvodno od brane. Prema planu, biće sanirano 250 metara obale, konačno rešen problem odrona na delu ispod odmarališta Golija i izgrađeno nadvišenje obale koje će sprečiti plavljenje ugroženog naselja.

Ivanjica dobila 87,6 milona za sanaciju obaloutvrda na reci Moravici RmiktkqTURBXy85MDVmZmUzZGRlZGRhODNkZGQ4MjgxYWNkYTAzNzNlOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA  Ivanjica dobila 87,6 milona za sanaciju obaloutvrda na reci Moravici RmiktkqTURBXy85MDVmZmUzZGRlZGRhODNkZGQ4MjgxYWNkYTAzNzNlOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: Beba Bojović

Prema državnom programu hitnih sanacija, Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ pokreće i sprovodi postupak javne nabavke i zaključuje ugovor sa izvođačem radova, a na osnovu usvojenih tehničkih rešenja.

Opština Ivanjica će u kratkom roku doneti odluke o merama hitnosti sanacije a obezbediće i rešavanje imovinsko pravnih pitanja u skladu sa svojim nadležnostima.

Ivanjica dobila 87,6 milona za sanaciju obaloutvrda na reci Moravici kF5ktkqTURBXy9lYWNhY2U4NTRkZjgzM2FjNmIxYTQzMDIyODZiOTQxOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA  Ivanjica dobila 87,6 milona za sanaciju obaloutvrda na reci Moravici kF5ktkqTURBXy9lYWNhY2U4NTRkZjgzM2FjNmIxYTQzMDIyODZiOTQxOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: Beba Bojović

Rokovi za završetak radova na dve pomenute lokacije uslovljeni su meteorološkim i hidrološkim uslovima za izvođenje radova na terenu, ali su limitirani na 9 meseci od dana zaključenja ugovora sa izvođačem. Realno je očekivati da oni počnu na proleće iduće godine.

Izvor: Blic, Beba Bojović

PODELI