Čačak – Štrajk  u školama , članicama Sindika obrazovanja Čačka i protest na Gradskom trgu obeležio je početak nove školske 2017/ 18. godine u Čačku . Prema  rečima  nadležnih  u svim  čačanskim  osnovnim  I srednjim  školama  ,kojih ima 27 , časovi su  trajali po  30 minuta, s  tim što je  u tri škole zvonilo na 45 minuta , a nastavnici su izlazili na  30 minuta.

Novu školsku godinu prosvetari u  Čačku počeli su starim zahtevima , rekla je Vesna Jerotijević , portparol  Sindikata obrazovanja Čačka. Povlašenje iz procedure nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama , samo je jedan od tih zahteva.

Komentarišući  štrajk prosvetnih radnika ministar  prosvete  Mladen Šarčević  kaže da nije u pitanju pomeranje odluka I dogovora . Najavljijući polovinom septembra  ponovo pregovore sa sindikatima,  dodao je da se  Zakon o javnim službama različito  shvata,ali da je namera zakonodavca da  se izjednače svi oni  koji rade u javnom sektoru.

Vesna Jerotijević kaže da se nada da će pregovora sa resornim ministarstvom biti još I najavljuje  podršku  kolegama u  Prehrambeno ugostiteljskoj školi  11. septembra

Inače, na protestu  , koji je organizovan u saradnji sa kolegama iz Gornjeg Milanovca I Ivanjice na Gradskom trgu okupilo se svega nekoliko desetina   predstavnika škola . Mali broj okupljenih predstavnici SOČ-a  pravdaju time što su kažu časovi  u vreme protesta bili u toku , a škole nisu bile u potpunoj obustavi rada.

TV Lav Plus

PODELI