Čačak – U organizaciji Saveza udruženja boraca i ratnih vojnih veterana starih ratnika Srbije i pod pokroviteljstvom grada Čačka, sinoć je u „Plavoj hali“ u Atenici odigrana utakmica malog fudbala u humanitarne svrhe, između zvezda estrade, našeg glumišta i fudbala i glumaca i ratnih veterana i boraca iz rata 1998-99. godine. Sav prihod biće uplaćen porodicama boraca i invalidima rata sa Kosova i Metohije.

Pred neshvatljivo malim brojem navijača, s obzirom na humanitarni karakter ovog sportskog događaja, početni udarac izveo je Miroljub Pavković, rođeni brat generala Nebojše Pavkovića, haškog zatočenika u Finskoj. Poluprazno sportsko zdanje u Atenici, nije nimalo ravnodušnim ostavilo Nenada Ercega, borca sa Paštrika i karaule Gora.

U ekipi estradnih i fudbalskih umetnika našao se folk pevač Radiša Urošević koji je kao i mnogo puta do sada, pronašao vremena kako bi svojim pojavljivanjem u timu doprineo uspehu plemenite akcije. Na parket su istrčali i rođeni Čačanin Milan Nikitović koji je gmulio u filmu Montevideo bog te video i njegov kolega iz istog filmskog ostvarenja Nenad Heraković.

Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika, izrazio je zadovoljstvo što su sve karte veoma brzo rasprodate, ali je naglasio da nije poenta u samoj kupovini ulaznica, već i dolasku na tribine kako bi se utakmica odigrala u što lepšoj atmosferi.

Posle borbene igre i pregršt dobrih poteza sa obe strane, slavila je ekipa Ratnih veterana sa 4:3, ali su ipak pobednici sinoćnjeg fudbalskog druženja bili svi oni koji su došli u atenički hram sporta.

TV Lav Plus

PODELI