Zlatibor – Prvi dan Kupa Srbije u basketu 3h3 odigran je na Zlatiboru, prvih nekoliko utakmica odigrano je na Kraljevom trgu, a potom je zbog kiše turnir premešten u dvoranu Vai Tai. Rasplet i eliminacione utakmice kao i finale biće odigrani u nedelju sa početkom u 13:30, a ako vremenski uslovi ne budu dobri, ponovo će se igrati u hali.

Da podsetimo, po dve najbolje ekipe iz četiri grupe nastavljaju takmičenje ju četvrtfinalu, a posle prvog dana je poznato da su tamo ekipe Olimp, Džakovi 3h3, Seltiks Novi Sad, Liman, Tropa D Elit, El Dorado i 3h3 Zlatibor.

Turnir je otvorio meč prvih nosilaca na turniru ekipe Olimpa i domaće ekipe Hotel Iris pred punim gledalištem na trgu. Gledaoci su već u prvom meču videli sve osobenosti basketa 3 na 3 – čvrstu igru, borbu za svaki poen, razmirice sa sudijama, ali i lepe poteze. Pobedu su posle preokreta odneli favoriti predvođeni Draganom Bjelicom i Ivanom Popovićem.

Ipak, kiša je ubrzo pokvarila veoma lep ambijent pa se nakon odlaganja takmičenje premestilo u halu. Za nedelju je ostalo da se odigra još jedno kolo u grupama A i C, dok su grupe B i D kompletirane jer su imale po tri ekipe. Još jedan trijumf i prolaz u četvrtfinale zabeležila je ekipa Olimpa, a iz ove grupe drugi četvrtfinalista biće odlučen u direktnom duelu Hotel Iris – Ekstra auto Vrbas. Do dve pobede su došli i drugi nosioci – ekipa Liman sa Stefanom Stojačićem i Stefanom Kojićem. Oni će se boriti za prvo mesto u grupi sa niško – negotinskom ekipom Tropa de Elite u kojoj su braća Milovanović i levoruki šuter Filipović.

Najuzbudljivije je bilo u grupi B gde su sve tri ekipe zabeležile po pobedu i poraz, a na kraju su dalje zbog više postignutih poena dalje prošli treći nosioci Džakovi 3h3 i Seltiksi iz Novog Sada, dok je ispala ekipa iz Sremske Mitrovice sa Đorđom Đorđićem. U grupi D obe pobede je upisala uigrana ekipa El Dorado sa Simićem, Pejovićem i Bulatovićem, Povratak na basket terene upisao je Nebojša Bošković, nekadašnji Red Bul šampion i član Olimpa, igrajući u ekipi Zlatibor 3h3 Srđana Božića, koja se plasirala dalje pobedivši Epik Džem.

Da podsetimo, Kup Srbije se prvi put održava u ovom formatu, a pobednik dobija plasman na čelindžer u Berlinu, 100 hiljada dinara i sportsku opremu.

Grupa A:

Olimp – Hotel Iris 18:14

Ekstra auto Vrbas – Batajnica 15:8

Hotel Iris – Batajnica 22:10

Olimp – Ekstra auto Vrbas 17:16

nedelja

Hotel Iris – Ekstra auto Vrbas

Batajnica – Olimp

Grupa B:

Seltiks Novi Sad – 3h3 SM 13:9

Džakovi 3h3 – Seltiks Novi Sad 21:18

3h3 SM – Džakovi 3h3 22:15

Grupa C:

Liman – Maja Berović 22:10

Auto kuća Sekulić – Tropa de Elite 19:21

Maja Berović – Tropa de Elite 20:21

Liman – Auto kuća Sekulić 21:12

nedelja

Tropa de Elite – Liman

Maja Berović – Auto kuća Sekulić

Grupa D:

Epik Džem – El Dorado 10:21

3h3 Zlatibor – Epik Džem 21:17

El Dorado – 3h3 Zlatibor 21:15

TV Lav Plus

PODELI