Gornji Milanovac – U nevremenu, praćeno jakim vetrom i gradom, koje je juče popodne zahvatilo opštinu Gornji Milanovac, najviše štete je pričinilo  u selima Ozrem, Gornji Branetići, Donji Branetići, Gornji Banjani, Teočin i Lozanj.

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 8
  Foto: Opština Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, posetio je ova sela kako bi se uverio u razmere štete i sa građanima razgovarao na koji način opština može da im pomogne.

Foto: Opština Gornji Milanovac Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 9
Foto: Opština Gornji Milanovac

Grad je opustošio bašte, njive i voćnjake. Prema rečima načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Milorada Dimitrijevića, strelci iz protivgradnih stanica dejstvovali su u punom kapacitetu. Procena šteta od strane stručnih službi biće naknadno obavljena.

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 7

Prema operativni podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Radarskog centra „Bukulja“, na teritoriji opštine Gornji Milanovac dejstvovalo je 14 protivgradnih stanica i ispaljene su 53 rakete.Na području koje pokriva 11 stanica došlo je do elementarne nepogode – grad. U toku je sagledavanje situacije i u drugim selima koje je prema izveštaju Opštinskog štaba za vanredne situacije pogodilo nevreme.

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 13 1                      Foto: Opština Gornji Milanovac

Mehanizacija Javnog preduzeća za izgradnju od jutros je na terenu, i radi na otklanjanju posledica štete na putnoj infrastrukturi. Odeljenje za Inspekcijske poslove Opštine Gornji Milanovac, formiralo je ekipe koje su na terenu u cilju što bržeg sagledavanja i procene štete od jučerašnjeg nevremena.

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 5

 

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 1 1

Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu Grad naneo velike štete u šest sela u Gornjem Milanovcu 14

TV Lav Plus

Popust do 30%

Za sve nove ugovore na 6, 12 i 24 meseca nudimo do 30% popusta.
Više od 20 reklamnih termina, više od 4 primetime termina.
Cena već od 10 RSD/sekund
Pozovite +381 65 94 000 40 ili nam pošaljite mejl na marketing@tvlav.rs

PODELI