Gornji Milanovac – U nevremenu, praćeno jakim vetrom i gradom, koje je juče popodne zahvatilo opštinu Gornji Milanovac, najviše štete je pričinilo  u selima Ozrem, Gornji Branetići, Donji Branetići, Gornji Banjani, Teočin i Lozanj.

  Foto: Opština Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, posetio je ova sela kako bi se uverio u razmere štete i sa građanima razgovarao na koji način opština može da im pomogne.

Foto: Opština Gornji Milanovac
Foto: Opština Gornji Milanovac

Grad je opustošio bašte, njive i voćnjake. Prema rečima načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Milorada Dimitrijevića, strelci iz protivgradnih stanica dejstvovali su u punom kapacitetu. Procena šteta od strane stručnih službi biće naknadno obavljena.

Prema operativni podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Radarskog centra „Bukulja“, na teritoriji opštine Gornji Milanovac dejstvovalo je 14 protivgradnih stanica i ispaljene su 53 rakete.Na području koje pokriva 11 stanica došlo je do elementarne nepogode – grad. U toku je sagledavanje situacije i u drugim selima koje je prema izveštaju Opštinskog štaba za vanredne situacije pogodilo nevreme.

                      Foto: Opština Gornji Milanovac

Mehanizacija Javnog preduzeća za izgradnju od jutros je na terenu, i radi na otklanjanju posledica štete na putnoj infrastrukturi. Odeljenje za Inspekcijske poslove Opštine Gornji Milanovac, formiralo je ekipe koje su na terenu u cilju što bržeg sagledavanja i procene štete od jučerašnjeg nevremena.

 

TV Lav Plus

PODELI