Još u petak vrelih 42 a od subote osveženje. Od ponedeljka sunčanije, uz postepen porast temperatura, i ponovo uz vrućine od sredine sedmice sunčanoi izuzetno toplo vreme obeležiće današnji dan u većem delu Srbije. Kasnije, po podne i uveče, mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom na severu i zapadu Srbije. Minimalne temperature biće od 16 stepeni u Požegi do 26 u Vršcu i Beogradu, a maksimalne od 35 u Negotinu do čak 42 u Prijepolju. Meteorolozi za vikend najavljuju osetno osveženje, uz kišu i pljuskove.

I u prestonici će u petak biti vreo dan, sa temperaturom od 38 stepeni celzijusa. Sunčano i vruće biće i u Nišu, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 40 stepeni. Slično će biti i u Vojvodini i užičkom kraju, a krajem dana mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Na Zlatiboru i Tari očekuje se do 34 stepena.

– U subotu stiže osveženje sa kišom i pljuskovima, najpre na severu i zapadu Srbije sredinom dana, a po podne i u centralnim predelima – kažu u „Meteosu“. – Na istoku i jugu Srbije biće vrlo toplo, a tek predveče stiže osveženje i u ovim krajevima. Biće obilnijih pljuskova, a lokalno su moguće nepogode praćene olujnim vetrom i gradom. U nedelju, svugde će biti znatno svežije, sa kišom mestimično. Od ponedeljka sunčanije, uz postepen porast temperatura, i ponovo uz vrućine od sredine sedmice. Ovoga puta temperature će biti malo niže nego u prethodnim vrućinama, očekuju se maksimalne dnevne najviše do 35 stepeni u drugoj polovini iduće sedmice.

Sledeće osveženje, kažu u „Meteosu“, možemo očekivati oko 19. i 20. avgusta, i nakon toga do kraja meseca temperature bi trebalo da budu ispod 30 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Novosti

PODELI