Gornji Milanovac – Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je danas štampariju „RP“. Predsednik Skupštine razgovarao je sa direktorom firme Markom Rakićem, nakon čega su zajedno obišli proizvodne pogone i magacin.

Štamparija „RP“ osnovana je 1989. godine i danas posluje sa preko 400 kupaca.

Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je  štampariju „RP“ Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je  štampariju „RP“ IMG 6479
  Štamparija „RP“/ Foto: OU Gornji Milanovac

„Svi iz ove oblasti smo znanja i tehnologije naučili u Tipoplastici. Milanovac je sada jedan od najvećih centara u Evropi, kada je flekso štampa u pitanju. Taj rezultat nije došao odjednom, sve su te firme još pre 30 godina počele sa radom i svoj uspeh i ime gradili godinama. Mi smo u firmi 2003. godine preradili 50.000 kvadrata, mi tako računamo koliko nam izađe robe, dok ćemo u 2017. godini da preradimo 3.200.000 kvadrata. Naša lokalna štamparska industrija je izuzetno jaka po pitanju kvaliteta, standarda, obrazovanja i znanja. Obišao sam puno evropskih štamparija i mogu vam reći da smo na nivou najboljih štamparija na Zapadu, u svakom pogledu“, rekao je Marko Rakić.

Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je  štampariju „RP“ Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je  štampariju „RP“ IMG 6491

Štamparija „RP“ ima 34 zaposlena radnika i svake godine se pruža šansa mladim ljudima. U poslednjih godinu dana pet momaka dobilo je posao i trend rasta broja zaposlenih će se nastaviti. Kompanija obavlja svoju delatnost na 2400 m2 radnog prostora.

„Ova kompanija je primer uspešnog poslovanja i odličnog odnosa prema zaposlenima i Gornji Milanovac treba da se ponosi ovakvim privrednim subjektima. Oni su lider u Srbiji u proizvodnji flekso štampe, a grafička industrija u Gornjem Milanovcu je prepoznata u Evropi i na nama je da im pomognemo na sve moguće načine, jer su oni naš ponos. U stalnom smo dijalogu sa našim kompanijama i otvoreni smo, kao lokalna samouprava, sa svaku vrstu pomoći i saradnje“, istakao je predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić.

Prema određenim procenama u 2017. i 2018. godini 20 miliona evra će biti investirano u štamparsku industriju u Gornjem Milanovcu.

TV Lav Plus

PODELI