Gornji Milanovac – Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić posetio je danas štampariju „RP“. Predsednik Skupštine razgovarao je sa direktorom firme Markom Rakićem, nakon čega su zajedno obišli proizvodne pogone i magacin.

Štamparija „RP“ osnovana je 1989. godine i danas posluje sa preko 400 kupaca.

  Štamparija „RP“/ Foto: OU Gornji Milanovac

„Svi iz ove oblasti smo znanja i tehnologije naučili u Tipoplastici. Milanovac je sada jedan od najvećih centara u Evropi, kada je flekso štampa u pitanju. Taj rezultat nije došao odjednom, sve su te firme još pre 30 godina počele sa radom i svoj uspeh i ime gradili godinama. Mi smo u firmi 2003. godine preradili 50.000 kvadrata, mi tako računamo koliko nam izađe robe, dok ćemo u 2017. godini da preradimo 3.200.000 kvadrata. Naša lokalna štamparska industrija je izuzetno jaka po pitanju kvaliteta, standarda, obrazovanja i znanja. Obišao sam puno evropskih štamparija i mogu vam reći da smo na nivou najboljih štamparija na Zapadu, u svakom pogledu“, rekao je Marko Rakić.

Štamparija „RP“ ima 34 zaposlena radnika i svake godine se pruža šansa mladim ljudima. U poslednjih godinu dana pet momaka dobilo je posao i trend rasta broja zaposlenih će se nastaviti. Kompanija obavlja svoju delatnost na 2400 m2 radnog prostora.

„Ova kompanija je primer uspešnog poslovanja i odličnog odnosa prema zaposlenima i Gornji Milanovac treba da se ponosi ovakvim privrednim subjektima. Oni su lider u Srbiji u proizvodnji flekso štampe, a grafička industrija u Gornjem Milanovcu je prepoznata u Evropi i na nama je da im pomognemo na sve moguće načine, jer su oni naš ponos. U stalnom smo dijalogu sa našim kompanijama i otvoreni smo, kao lokalna samouprava, sa svaku vrstu pomoći i saradnje“, istakao je predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić.

Prema određenim procenama u 2017. i 2018. godini 20 miliona evra će biti investirano u štamparsku industriju u Gornjem Milanovcu.

TV Lav Plus

PODELI