Čačak – U prvih šest meseci ove godine pet čačanskih  javnih komunalnih preduzeća poslovalo je pozitivno , odnosno u skladu sa zakonom . Ovo je jedan od zaključaka  danas održane sednice Gradskog veća koji se mogao doneti na osnovu podnetih  izveštaja o radu preduzeća  za  grejanje Čačak,Moravac- Mrčajevci, Komunalac , Parking servis i Vodovod.

Iako  presek  o poslovanju preduzeća na šest meseci nije relevantan jer računi stižu početkom jula, zbog čega je važan   izveštaj na kraju godine, ipak na osnovu izveštaja o  realizaciji budđeta za prvih 6 meseci ove godine , kao i izveštaja budžetske inspekcije sa tačnim  podacima koja su preduzeća kontrolisali  može se  zaključiti da su javna komunalna preduzeća  u Čačku  pozitivno poslovala u prvoj polovini ove godine , rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Dodao je da  Komunalac  kuburi sa sredstvima  za iznošenje smeća  na seoskom području zbog čega će veliki značaj imati formiranje  reciklašnih  ostrva.

Iako je gas na  tržištu poskupeo  u  prethodna dva  meseca za oko 11 odsto  , grad će učiniti sve da  ne dođe do  povećanja cene grejanja kada počne nova grejna sezona , rekao je gradonačelnik

Članovi Gradskog veća  prihvatili su predlog da iz gradskog budžeta bude izdvojeno 216 hiljada dinara za put u London mladog Čačanina koji će tamo peti put operasati srce.Osim toga  na sednici je imenovana komisiji za ocenu  projekata u oblasti javnog  informisanja , a nju će činiti Predrag Kovačević , Zoran Marjanović i Milan Petković.

TV Lav Plus

PODELI