Čačak – Krajem avgusta Čačak će dobiti  prve , profesionalne upravnike stambenih zgrada. Naime , tada će kandidatima koji su položili ispit za obavljanje ove funkcije biti uručene licence. Polaganju stručnog ispita prethodila je obuka koju je prošlo 15 Čačana. Njih šest je izašlo na ispit i uspešno ga završilo. Jedna od njih je i  četrdesetpetogodišnja Mirjana Jelušić. Polaganjem usmenog dela  ispita stekla je pravo za dobijanje licence.

Mirjana je radila  18 godina u građevinskoj firmi kao administrativni radnik. Nakon gubitka posla odlučila je da sreću okuša u novoj  delatnosti. Nada se da će imati  uspeha . Neka iskustva  prenele su joj kolege sa obuke koji delimično već  rade kao upravnici zgrada.

Prema  rečima  Milana Draškića  direktora  Gradske stambene agencije u Čačku dobijanjem licence ne završava se  sav posao  budućih  profesionalnih upravnika stambenih zgrada. Predstoji ispunjavanje  dodatnih uslova da bi oni mogli da započnu  obavljanje ove funkcije.

Inače , dobijena licenca može se izgubiti . Pravilnikom Ministrastva građevinarstva , saobraćaja i infrastrukture predviđene su situacije koje mogu  prouzrokovati  gubitak jednom stečene licence, kaže Draškić i najavljuje osnivanje komore časti  koja će odlučivati o pritužbama na račun rada  licenciranih  upravnika  zgrade.

TV Lav Plus

PODELI