Prijepolje – Sedamdesetosmogodišnji starac Milan Radulović iz Sedobra, sela desetak kilometara udaljenog od centra grada, stradao je u požaru na svom imanju u ponedeljak tokom poslepodnevnih časova. Požar je izazvan spaljivaljem niskog rastinja i suvog sena, smrt kod nesretnog starca verovatno je nastupila usled posledica gusenja dimom.

Kako kaže Jasminka Bošković potparol Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju do požara je došlo u ponedeljak oko 14 časova.

“Otvoreni plamen zahvatio je biljne ostatke sena a zatim se proširio na okolno nisko rastinje. Pre intervencije vatrogasaca, smrtno je stradala jedna starija osoba”, naglašava Jasminka.

Prema rečima Gorana Posrkače načelnika Odeljenja za vanredne situacije, čiji su pripadnici zajedno sa policijom izvršili uviđaj, požar je zahvatio livadu i jedan mali deo šume na ukupnoj površini od jednog hektra.

“U trenutku izbijanja požara starac je bio sam na svom imanju, smrt je najverovatnije usledila kao posledica gušenja dimom, prilikom pokušaja gašenja požara – ističe Posrkača.

Odmah nakon prijave požara na teren su izašla dva vozila i šest vatrogasaca Vatrogasno spasilačke jedinice iz Prijepolja, požar je brzo lokalizovan međutim pomoći nesrećnom starcu nije bilo. U blizini požara nije bilo stambenih ni pomoćnih objekata.

Iz ovdašnjeg Sektora za vanredne situacije apeluju da se na ovim izuzetno visokim temperaturama ne spaljuje seno i nisko rastinje kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih situacija.

PP Media

PODELI