Priboj – U požaru koju je izbio u ponedeljak oko 2 sata nakon ponoći u potkrovlju zgrade u ulici Limskoj broj 5 u novom delu grada izgorela su dva stana i krovna konstrukcija trospratne zgrade. Srećom niko od stanara nije povređen, tokom gašenja požara iz zgrade su bili evakuisani svi stanari. Uzrok požara posle istrage utvrdiće nadležni državni organi, kako nezvanično saznajemo od stanara neispravna strujna instalacija mogla bi da bude jedan od razloga zbog kojeg je došlo do zapaljenja.

Nakon višečasovne borbe 12 vatrogasaca iz Prijepolja i Priboja, sa vatrenom stihijom spasa nije bilo za stanove Dragana Dučića i Lazara Cvijovića kao i krovnu konstrukciju trospratnice. Kako nezvanično saznajemo požar je najre izbio u kupatilu Draganovog stana a kasnije se proširi na stan porodice Dučić. U trenutku izbijanja požara obe familije bile su u svojim stanovima. Vujadin Kovačević komandir Vatrogasno spasilačke jedinice kaže da su 4 vozila sa dvanaest vatrogasaca brzo stigli na lice mesta ali i da je u trenutku dolaska otvoren plamen već gutao stanove i krov pa je bilo jako teško zaustaviti požar i sprečiti dalje širenje. U pomoć su pritekle i dve cisterne firme AP Janjušević koje su kontinuirano dopremale vodu za vozila sa vodenim topovima.

– U trenutku dolaska otvoren plamen je gutao stanove. Evakuisali smo ostale stanare i uspeli da zaustavimo dalje širenje vatre ali pomoći za dva stana nije bilo. U njima je sve izgorelo, šteta je 100% – razočarano kaže Vujadin i dodaje da je požar lokalizovan oko 4 sata ujutru, te da je radi predostrožnosti jedno vozilo ostalo da dežura zajedno sa pripadnicima MUP-a.

Inače, u trospratnici koja je bila zahvaćena požarom nalazi se 8 stanova. Pored dva stana koja su potpuno izgorela, velika šteta pričinjena je i stanovima koji su se nalazili na spratu niže, jer je voda koja je korišćena za gašenje probšla kroz ploču i napunila stanove na nižim spratovima. Takođe više od 5 časova struja je bila isključena u celom kvartu gde se zgrada nalazi.

Foto: PP Media

TV Lav Plus

PODELI