Čačak – U prvoj  polovini ove godine  prihod u budžetu grada  Čačka  bio je veći za oko 40 miliona  dinara  nego u istom periodu prošle godine, rekao je gradonačelnik Čačka  na sednici Gradskog veća  prilikom usvajanja  izveštaja o izvršenju  budžeta za  prvih  šest meseci 2017. Najviše novca u budžet  grada Čačka u prvoj polovini  ove godine  slilo se od poreza na zarade i poreza na imovinu . Socijalna davanja  finansirana su sa 32 i po miliona dinara , a 14 vmiliona  isplaćeno je  nezaposlenim porodiljama, rekao je  gradonačelnik Milun  Todorović na sednici Gradskog veća. Dodao je da je iz  budžeta grada  novac izdvojen za pomoć u kući, pomoć najugroženijim licima. Investirano je  za subvencije u poljoprivredi , protivgradne rakete, javne radove. Više od 100 miliona dinara iz  gradskog budžeta  uloženo je u direktne investicije. Takođe, gradonačelnik je  na  sednici Gradskog veća rekao i da je zaduženje grada u  prvoj polovini  2017. manje  za oko 30 miliona dinara u poredjenju sa istim periodom u 2016.

Gradski većnici prihvatili su  predlog  odluke o uvođenju  tri nove  prigradske linije. Jedna će ići  od houm centra u Preljini  do škole Sveti Sava u Atenici, druga od Prisloničkog polja do škole u Atenici, obe na  30 minuta i treća linija  od Prislonice do  škole u Atenici sa presedanjem u Nemanjinoj.

Gradonačelnik je istakao  da se nada da će angažovanjem  Gradske uprave za finnasije i Ministarstva  finnasija uskoro biti obezbeđeni uslovi da  se  iz budžeta  grada izdvoji  više  novca za  udruženja invalida , kao i za razn sportska udruženja  koja to  i zaslužuju.

Foto: Lav Plus

TV Lav Plus

PODELI