Čačak – Na dnevnom redu 29. sednice Gradskog veća, koja je zakazana za sutra, naći će se čak 45 tačaka. Većnici će razmatrati izveštaje o poslovanju javnih preduzeća „Gradac“, „Komunalac“, „Čačak“, „Vodovod“, „Moravac“ i „Gradsko zelenilo“.

Članovi veća razmatraće izveštaje o radu Doma zdravlja „Čačak“, za polovinu 2014. kao i 2015. i 2016. godinu.

Na dnevnom redu će se naći i izveštaji o radu Umetničke galerije „Nadežda petrović“, Narodnog muzeja, Međuopštinskog istorijskog arhiva za Grad Čačak i opštine Gornji Milanovac i Lučani, zatim Doma kulture, Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ i Ustanove za kulturno obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“.

Većnici će razmatrati predlog odluke o javnom zaduživanju grada, zatim utvrđivanju nacrta odluke o uvođenju samodoprinosa za Mesnu zajednicu Prislonica, kao i predlog rešenja o razmeni gradskog građevinskog zemljišta između grada i UTP „Morava“.

Pred članovima veća naći će se Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja prava na subvencioniranu cenu prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i zaključivanje aneksa kolektivnog ugovora JKP „Vodovod“.

Razmatraće se i rešenja o odobravanju godišnjih programa i dodeli sredstava za zadovoljavanje potreba i interesa građana u oblasti sporta u Čačku u 2017. godini, zatim dodeli sredstava za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, kao i rešenja o dodeli novčanih nagrada sportskim organizacijama, mladim talentima i istaknutim sportistima za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju sporta.

TV Lav

PODELI